26 November 2007

Siri TV Peberet: NCIS


Heh aku kembali menghapdet blog sawangku ini.. Aku pon sebenarnye dah ketandusan idea nak hapdet apa.. Kali neh aku nak bagitau sket pasal siri peberet tv aku NCIS (Naval Criminal Investigative Service).. Sapa penah tengok citer neh sila angkat monitor.. ekekeke..


Konsep citer neh hampir sama dgn siri CSI tapi bagi aku citer neh lebih santai dan tak terlalu siyes macam citer CSI. Ia mengisahkan sekumpulan pasukan penyiasat yg bertanggungjawab menyelesaikan misteri² pembunuhan atau kes jenayah yg melibatkan anggota navy. Pada masa yg sama turut menyelitkan unsur² kekeluargaan kerana keakraban yg terjalin antara ahli² pasukan penyiasat tuh. Heh skemanye ayat gue.. Ekekeke...


Antara watak² yg aku ingat le seperti Special Agent Gibbs, Dinozzo, Ziva David, McGee, Abby dan Ducky (pakar bedah siasat) dan boss dorang, Director Shepard. Sekarang neh dah masuk season 5 siri neh.. Aku baru je abes tengok season 4. Yang dah tayang kat mesia baru sampai season 3 aje. Jelasku dgn rajinnye tanpa ditanye. Ekekeke...

Aku rasa tu aje le kot aku nak cerita.. Kalo rajin, bulan depan aku hapdet lagi.. Kalo dak, tunggu le taon depan.. Neh pon mujur le aku dapat idea sepintas lalu.. Kui kui kui..


4 komen:

vagg said...

lamanya awk buat KARANGAN berbentuk SAINS FIKSYEN nih...smpai 2 malam berturut2...ekekekekek
kataku mencabut spek gabanz.
ekekeke apepun tahniah kerana berjaya mengapdet...heh

syah shah said...

hoh, dah sampai sizen 5 ke.. huhu~~ tak sesabo nunggu yang pat tibi sambungan sizen 4... kes kes kes... tapik haku mencik sama itu Ziva David...

che^amad said...

>>vagg: elesss dengkis le tuh entry aku besh.. kataku pasan.. wakakaka..
heh bila nak banjer sate neh? ko kata nak banjer kalo aku hapdet.. kataku wat citer bohong.. ekekeke

>>syah: heh tatau le bila nak sampai sizen 4 kat tibi.. tapi haku tak mencik sama itu Ziva.. ekekeke.. terer woo ex-mossad neh.. kataku memuji2 ziva biar syah bertambah mencik.. kui kui kui

syah shah said...

kui kui.. takyah tambah-tambah dah eh, memang dah mencik tahap gaban kuasa seploh juta dah kat Ziva tuh... kes kes kes kes...