04 July 2007

Aqua Floral Harum Mewangi...

Memandangkan dah takde hape aku nak hapdet maka di sini sukacita aku tepekkan sebuah kisah mengenai penyegar udara yg berbentuk gel yg menggunakan jenama Air Wick dgn wangian aqua floral yg diasaskan daripada bunga2 liar disulami oleh kesegaran umpama bayu laut (aku translate description kat kotak bungkusan.. ekekeke)
Pada mulanye aku hanye bercadang nak pegi beli eskrem memandangkan ada member aku bukan men eksen kamen lagi tayang eskrem stroberi dia.. Sebagai tindak balas refleks maka aku pon membuat lawatan mengejut ke supermarket Giant utk turut memeriahkan dunia pereskreman.. ekekeke rosak bahasa aku...
Sementara nak beli eskrem tuh, aku pon sesaje le window shopping dlm supermarket 14 kangkang kera neh.. Bila lalu je kat bahagian penyegar udara tetiba hatiku rasa terpanggil utk mengharumkan bilikku yg dah tak berapa nak harum tuh.. ekekeke... Lantas aku pon membelek2 beberapa jenis penyegar udara yg ada kat rak situ.. Apabila saje aku terpandang akan penyegar udara aqua floral neh aku rasa seolah2 mcm ada tarikan magnet utk membelinye.. Apatah lagi kalernye hampir nak serupa macam shoutbox oggix aku.. ekekeke.. Aku cuba nak try hidu dgn mengembang kempiskan lubang idung kot2 buleh kesan bau dia camne tapi hampa. Namun aku yakin mesti bau besh neh.. Lalu tanpa kompromi aku pon amik penyegar udara neh dan tak lupa eskrem yg menjadi motif asal aku ke Giant dan terus pegi beratur kat kaunter utk membayarnye..
Setelah sampai kat umah, memula mesti le aku makan eskrem dulu dan sempat juga membalas keeksenan memberku itu.. Pastu baru le aku ambik gambo dgn tujuan nak bubuh dlm blog.. ekekeke.. Dan setelah ku membuka plastik yg melitupi bahagian atas gel penyegar udara itu ternyata dugaanku benar belaka kerana bau dia mmg besh.. Ada sikit2 macam bau syampu Head & Shoulder (aku men belasah je kasi nama syampu sebenarnye.. ekekeke).. Kalau ikut info yg ada kat kotak bungkusan tuh, ia boleh bertahan selama 2 bulan so pasneh kalau abes mungkin aku akan cuba haruman yg lain plak mcm green tea ke.. Mengikut testimoni yg member aku kasi, dia kata besh dan selalu mencalit gel penyegar udara tu utk dimasukkan ke dlm lubang idungnye (ahahaha yg part last tu pitenah aje...)
Sekian aje entry rajin aku.. Tak kire plak berapa patah perkataan tapi mcm byk je neh.. Buleh le ternak sawang balik.. wakakaka...

1 komen:

vagg said...

YA RABBI...entry mende nih?
cam xbest langson.ekeke
emm...PEWANGI nih leh ilangkan ke bau ROKOK dlm bilik ko tuh? ekekekekee
aku rasa GREEN TEA bole...tp tidak AQUA FLORAL! kataku dengkis