28 May 2007

Hasil Karya Haku.. Muehehe..

Baru² neh masa duk surf internet aku terjumpe satu forum mengenai dunia perkatunan... Maka aku pon tak melepaskan peluang keemasan utk register kat forum tu supaya dapat menyedut segala info yg ada dlmnye.. Ekekeke.. Pehtu sambil² tu aku meronda kampung baru tersebut.. Aku terjumpe satu thread yg menggalakkan para forumer utk menghantar hasil karya dorang kat situ utk dipertontonkan dan forumer lain akan memberi komen.. Memang dasat² le orang yg tunjuk skill kat situ.. Aku blom tergamak lagi le nak antar.. Ekekeke.. Tetiba aku berasa mcm dapat satu suntikan semangat (bukan suntikan dadah taww) utk mengasah balik skill melukis aku yg dah makin tumpul dimamah usia... Ini le akibatnye kalau banyak sgt wat drawing pakai autocad sampei nak wat sketch bodo pon amik masa yg lama.. Huhuhu.. So mungkin dalam episod akan datang, aku akan menayangkan hasil karya aku kat blog sawang aku neh.. Nak tunjuk hasil masakan mmg aku failed le pasal aku tau makan aje.. Muahahaha...
Sebagai permulaan, aku tepekkan 2 hasil karya aku.. Sesapa nak komen, dipersilakan.. Tapi sama ada akan dilayan atau dak, itu aku punye pasal.. Wakakaka...

Ini hasil percubaan pertama aku utk mengaler dgn menggunakan adobe photoshop.. Saje aku wat kaler striking utk menonjolkan kekerekan dia.. Mungkin aku akan cuba menaiktarafkan gambor neh kalu aku rajin nanti.. Ekekeke..

Aku cuba bermain dgn tone color (cewah ayat!) utk menimbulkan efek shadow.. Banyak lagi aku nak kena study n prektis utk meningkatkan skill melukeh aku.. Caiyok caiyok gabanZ.. Hohoho

6 komen:

Misz HoNey said...

wakakakka...

sungguh kerek minah itew....ko xsuh dia wat facial ke banz??byk jerawat tu...ekekekkeke

Aku dok terbayangkan seseorang dgn muke yg kerek sedemikian...wakakakak

JM said...

konyet la blog ni tak leh shout..ekeke.. lawo le ko lukih gabaz.. aku sungguh kagum..

Misz HoNey said...

aku nampak kekerekan katun tu cm ko jm..secara otomatik aku terbyg ko bergaya sedemikian dgn muke kerek sebegitu

wakakakak

che^amad said...

ahahaha.. gambor itu takde kena mengena dgn yg idup atau yg tak idup dimuka bumi ini.. hanyelah imaginasi semata2.. ekekeke..

mekacih jm kerna sudi memuji.. tapi aku tetap xmoh belanja ko.. wakakaka...

JM said...

jm to manda konyet

ches.. kansel steven koner...ekekeke

jm to gabanz

ko mmg gabanz..penat aku puji taww...aku harapkan balasannnn...mencik2..ekekeke

halym said...

hahahahahahaha
siot btl awek pakai baju kunen tuh, sure dia suka makan tempoyak petai..tu yg bnyka jerawat..wakakaka