09 March 2007

300

Malam tadi aku nengok citer neh kat wayang.. Mujur le ada tiket.. Lagi 5 minit wayang nak start aku datang.. hehehe.. Tanpa bertangguh² aku terus masuk dalam pawagam.. Takde le penuh sangat.. Mungkin pasal rated 18PL kot so tak ramai yg nak tengok.. Hehehe.. Seat aku depan le jugak tapi masih comfortable utk menonton..

Citer neh mengisahkan raja Spartan yg bernama Leonidas cuba mempertahankan kemerdekaan negaranye bersama 300 orang askarnye yg terer.. Movie neh sebenarnye di adaptasi dari novel berilustrasi hasil karya Frank Miller. Walaupon tak pernah baca novel tuh tapi aku rasa citer neh memang besh dan mampu membangkitkan semangat patriotik kalu kita amik moral of the story.. Tapi agak ganas walaupon aku rasa byk juga adegan yg dah kena potong.. Tapi takde le mencacatkan jalan citer sepenuhnye.. Cinematography dia jugak cantik especially masa scene perang dan gadoh².. Dan pengarahnye cuba utk mengekalkan gaya persembahan seperti ala² komik so nampak kekatunan sket background dia.. hehehe..

So sapa yg minat dgn citer yg ganas² atau nak tengok adegan potong kapara, darah memancut² dipersilakan utk menonton citer neh.. Kataku ala² pomot pree.. Pasneh kena carik DVD plak nak tengok part yg kena potong.. ekekeke...

0 komen: