22 February 2007

Mari Tengok Citer Korea.. Hehehe

Baru² neh sebelom raya cina aku gi Low Yatt ingat nak cari DVD anime Naruto atau anime terbaru yg lain. Tapi malangnye hajat aku tak kesampaian pasal satu kedai pon takde jual dah DVD anime neh… Agaknye ada operasi kot baru² neh tu pasal semua penjualan DVD dibekukan.. Harap² pas raya cina para mereka akan kembali aktip berniaga… Kalu dak terpaksa le aku mengharapkan hasil download dari limewire dan torrent aku... Ekekeke... Tapi utk mengubat kekuciwaan tuh aku singgah le kedai menjual DVD yg sah neh.. Citer Bawang Putih Bawang Merah complete set pon ada.. Kalu Halym nampak mesti dia menjerit kesukaan tuh.. Ekekeke.. Pehtu aku ternampak ada satu rak koleksi citer korea. So aku pon menjalankan sessi memilih serta membayar di kaunter bayaran.. Beli yg original tawww.. Hohoho…

Errrr macam terpanjang plak intro aku neh.. Ekekeke.. Padahal aku nak citer pasal satu citer korea yg aku dah beli dan baru tengok neh.. Tajuknye “ Marrying The Mafia 2”.. Bagi aku citer neh leh tahan jugak lawaknye.. Ia mengisahkan seorang pompuan tua kerepot yg menjalankan kegiatan kongsi gelap dibantu oleh 3 org anak lelakinye. Anak yg kedua dah kawen manakala yg sulung masih membujang selepas kematian aweknye manakala yg bongsu juga masih membujang. Pompuan tua kerepot tu akan menyambut besdaynye yg ke-60 tak lama lagi so dia mengarahkan agar dua org anaknye untuk membantu abg sulungnye mencarik jodoh sebelom besday dia tiba.

Dalam proses pencarian menantu (mujur le dorang tatau kat tv9 ada program cari menantu..hehehe) pelbagai pesen org datang nak menekel hati abg dorang tapi malangnye satu pon tak memenuhi kriteria kerana si abg masih tak dapat lupakan aweknye yg dah takde. Tapi nak jadik citer, masa nak balik tuh jeng jeng jeng… seorang awek dgn gaya yg anggun dan cun berjalan ala² catwalk di depan abg dorang dan kebetulan pula wajah awek tuh hampir sama dgn aweknye yg dah takde tuh. Dari mata jatuh ke hati maka selepas itu berlaku ler beberapa insiden yg lawak telah menemukan mereka dan seterusnye merapatkan hubungan mereka. Tapi malangnye kerjaya gepren dia sebagai pendakwaraya adalah bertentangan dgn prinsip geng mafia so berlaku le konflik dlm hubungan mereka. Maka si abg telah mengambik keputusan utk bersara dari dunia mafia dan buat keja yg halal di sisi undang² serta mendapat kelulusan jakim.. ekekeke saje wat lawak budus.. Aku dah takde idea nak story mory glory..

Walaupon pada mulanye tindakan si abg hendak bersara mendapat tentangan dari adik badik yg lain tapi akhirnye mereka akur jugak dgn keputusan dia. Dan dorang pon join sama insap sekali termasuk le dgn pompuan tua kerepot tuh.. Kira citer neh hepi ending ler.. Takde le menyakitkan ati.. Ekekeke.. Begitu aje le synopsis citer aku yg tunggang langgang bahasa serta plot dia neh.. Diceritakan semula ikut sesedap rasa aku jek menaip… Kalu rajin.. DIULANG kalu rajin yer, aku akan wat synopsis citer lain plak.. Ehehehe…

0 komen: