22 February 2007

Aku Kembali.. Hohoho

Akhirnye berjaya gak haku menghapdet blog aku yg penuh bersawang neh.. ekekeke.. Kebizian ditambah dgn kemalasan dan dibahagi dgn ketidakstabilan emosi membuatkan aku rasa takde semangat nak hapdet blog neh.. Tapi sekarang rasanye mungkin aku sudah kembali mendapat suntikan semangat (bukan suntikan BCG taw...) selepas pulang menjalani aktibiti pemakanan secara pro-aktif di kampung halaman tercinta. Hehehe..

Maka sepanjang berada di kampung macam² le makanan yg aku dapat jamu selera tekak aku neh.. Antaranye ayam masak kerutup, nasi dagang, nasi himpit dan sudah semestinye kopok lekor. Tapi aku tak sempat le plak nak snap gambor² makanan.. Belom sempat aku snap dah abes di’ngap’ oleh aku dan adik aku (adik aku makan lagi byk sebenarnye.. kataku cuba kaber line).. Lagipon kang mak aku tanye “apa ke hey ko ambik gambor neh? Buang tebiat ke hapo?” (errr tapi mesti le mak aku cakap slang ganu.. saje aku ubah slang sesedap rasa.. ekekeke).. Mesti aku tersipu² keayuan nak menjawab kat mak aku nanti.. Heheheh…

Tapi utk tidak menghampakan, aku ada ambik gambor anak buah bongsu akak aku.. Aku tak pasti plak umur dia tapi dlm setahun lebih rasanye.. Baru pandai berjalan neh.. Dan yg membanggakan beliau telah mewarisi bakat pemakanan pak sedara dia.. Ekekeke.. Namanye Mohd Firas.. Kalu balik kampung boleh le praktis jadi babysitter kejap.. Kataku cuba mempomot diri utk anugerah bapak sedara mithali.. Kui kui kui…


Masa on the way balik ke KL sempat jugak aku ambik gambor mercutanda baru bandar KT iaitu Mydin Mall yg menjadi tumpuan setiap hari. Aku pon blom berkesempatan lagi nak singgah pasal ramai sangat yg berkunjung ke situ sampai kena parking kat luar jalan besar. Punye le ramai umat yg pergi melepak kat situ.. Mungkin jugak pasal cuti time tu so ramai yg amik kesempatan pegi membeli belah atau sekadar menjenguk ke mall yg julung² kali dibina di KT. Dengar khabarnye baru dapat TCF (temporary certificate of fitness) tapi dah ramai cenggitu. Kedai pon blom byk lagi yg beroperasi.. Wat masa neh Mydin buleh ler bermaharajalela tapi dlm tempoh 2 tahun lg mungkin dia akan menghadapi saingan drpd Giant yg sedang dlm proses pembinaan. Dan lokasi Giant tu plak hanya bersebelahan dgn Mydin Mall. Masa aku lalu ari tuh baru dalam proses earthwork kot.. Nanti dah siap makin meriah le kat situ.. Huhuhu…

Aku bertolak dari KT dlm pukul 12.30 ari Selasa dan sampai di KL dalam lingkungan pukul 7 mlm.. Kira ngam² le seblom maghrib.. Syukur le sepanjang perjalanan tuh segalanye berjalan dgn lancar.. Jalan pon tak baper jam cuma masa nak bayar kat tol agak bersesak sket.. Stendet le tuh.. Apa² pon, aku berharap semangat memblog dan berporum aku akan kembali pulih dan bertambah kencang selepas neh.. Caiyok caiyok haku.. Kataku sambil menggenggam penumbuk dan menjulang tangan ke atas.. Hohoho…

0 komen: